HEKSENTOCHT 19/11/2016

 

28/09/'16: BEZOEK BOER KOENE EN FLORIS

‘De kleutertjes hebben boer Koene en boer Floris hartelijk ontvangen. De knutselwerkjes werden getoond en de 2 boeren leerden een leuk lied aan.’

FOTO'S: Klik hier


‘Boer Koene en boer Floris waren erg onder de indruk van alle alvermannetjes die de kinderen knutselden. Kijk maar naar de prachtige resultaten!’

FOTO'S: klik hier


Boer Koene en boer Floris zijn hun moeder kwijt! Zij is op de vlucht omdat ze beticht wordt van hekserij!!! 

*FOTO'S: klik hier

*Filmpje YOU TUBE: klik hier

 

Kom goed zichtbaar te voet of met de fiets naar school tussen herfst en krokus!

 

Beste (groot) ouders,

Onze school is lid van het Octopusplan. Als Octopusschool doen we mee aan de campagnes van het Octopusplan. In september vond de STRAPDAG (stappen en trappen naar school) plaats en in het najaar doen we mee aan de FLITS campagne.

In de winterperiode verdubbelt het aantal autoverplaatsingen. FLITS stimuleert om ook in de winter te voet of met de fiets naar school te komen, met extra aandacht voor zichtbaarheid en veiligheid (fluohesje aan, fietslicht aan, helm op,…)

In elke klas hangt een grote spaarposter waarop elke leerling zijn/haar eigen spaarkaartje kleeft. Tussen de herfst- en de krokusvakantie doen we 10 prikacties aan de schoolpoort. Leerlingen die goed zichtbaar naar school komen, ontvangen een stempel en krijgen een stickertje in de klas dat ze zelf op het spaarkaartje kleven. Volle spaarkaarten leveren een beloning op.

We vragen de (groot)ouders om zelf ook het goede voorbeeld te geven aan uw (klein)kind. Tracht een keer meer te voet of met de fiets te komen. Draag ook zelf een fluohesje en zorg voor een goed werkend fietslicht.

Doorheen Vlaanderen zullen enkele FLITSTEAMS ’s ochtends beloningen uitdelen aan kinderen die goed zichtbaar te voet of met de fiets op weg zijn naar school. De planning staat binnenkort online. Het Octopusplan doet elk jaar een oproep voor vrijwilligers voor de FLITSTEAMS, misschien is het wel iets voor u. Alle informatie staat op de website (
www.octopusverkeersland.be).

We gaan FLITSEND van start na de herfstvakantie! 
De directie en leerkrachtenDag 6de leerjaar 2015! Jullie waren een "Happy Klas"!

https://www.youtube.com/watch?v=dtcAWkkG-xo


 Schoolreis naar "De Efteling" (1ste leerjaar) foto's : klik hier

  


De kinderen van het 4e, 5e en 6e leerjaar gingen aan de slag met de wetenschapskoffers (STEM= Science Technology Engineering Maths). Als een 'echte' laborant zie je ze aan het werk.

  

Vrijdag 29 mei 2015 : schoolreis naar "KLEUTERSTAD"

 meer foto's: klik hier


Vrijdag 13 februari 2015 : carnavalstoet

meer foto's : klik hier


Onze directeur werd 50! HIEP HIEP HOERA!

Op 18 november werd onze directeur Peter Flipkens 50 jaar. De hele school had zich goed voorbereid. De zaal werd versierd en er werden tekeningen overhandigd. Ook zongen de kids een zelfgemaakt lied op de tonen van Pharell Williams: 'Happy' werd deze keer 'Fifty'!!! De directeur bedankte iedereen met een kleine attentie!

Een dag om nooit te vergeten!

meer foto's : klik hier


Sportraad 2014-2015

Ook dit jaar zorgen de kinderen van de sportraad op regelmatige basis voor sportieve activiteiten op de speelplaats van de kleuters en lagere school. Succes verzekerd!


19 december 2014: Kerstviering

De jaarlijkse kerstviering ging door in de eetzaal. De leerlingen van het vierde leerjaar zorgden voor een vreugdevolle sfeer.  Nadien werd er verder gefeest in de verschillende klassen. Prettige feestdagen!

meer foto's : klik hier


3 december 2014: Sint op bezoek 

De Sint kwam vandaag op bezoek! Dit keer kwam hij met het openbaar vervoer.

Alle kinderen waren ongeduldig aan het wachten aan de bushalte. Op school werden enkele liedjes gezongen voor de Sint. Sofia van het vierde leerjaar speelde op haar viool 'Sinterklaas kapoentje'.

Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar!

meer foto's : klik hier


27 november 2014: Wereldoorlog 1

Op donderdag 27 november kregen we twee gepensioneerde leerkrachten op bezoek, meester Josse en meester Georges uit Houthalen. Zij gaven de tweede en de derde graad wat meer uitleg over het ontstaan,het leven en de gevolgen van de eerste wereldoorlog. Onze leerlingen luisterden heel aandachtig naar wat deze twee heren te vertellen hadden. Meester Josse en George hadden een boeiende powerpointpresentatie gemaakt en brachten ook een gasmasker , een munitiekist, een helm en een pistool mee uit die tijd. Het was een boeiende, leerrijke en toffe voormiddag.

 meer foto's : klik hier


In de eerste kleuterklas werkten we rond het thema "kleuren".

meer foto's : klik hier


16 oktober 2014: Herfstwandeling

De kinderen van het 1e en 2e leerjaar gingen donderdag op herfstwandeling. Tijdens de wandeling zochten ze naar kabouters. Elke kabouter daagde de kinderen uit met een opdracht. Het was een leerrijke namiddag! Meer foto's : klik hier


22 oktober 2014: Provinciale veldloop in Hechtel.

Proficiat aan alle deelnemers! Meer foto's : klik hier


26 september 2014: Veldloop

Proficiat aan al onze kinderen die erg hun best deden op de jaarlijkse veldloop! Onze school behaalde maar liefst 9 medailles!!! Wat zijn we trots! Meer foto's : klik hier

 


1 september 2014: START SCHOOLJAAR!

Eindelijk terug naar school! De ouderraad heette iedereen van harte welkom met een koffiekoek en een tas koffie terwijl de kinderen op de speelplaats mekaar zo veel te vertellen hadden over de vakantie! Nadat de directeur iedereen een fijn schooljaar toewenste, stelde hij de nieuwe kinderen en de kinderen van het eerste leerjaar voor. Een supertof schooljaar toegewenst!!!

meer foto's : klik hier


27 juni 2014: huldiging sportiefste leerlingen.

Dit jaar werden Jeff en Dina gehuldigd als sportiefste leerlingen van het schooljaar 2013-2014!

Proficiat hiervoor!   Foto's klik hier


26 juni 2014: Sportdag!

Foto's : klik hier

Afscheid van het 6de leerjaar: meer foto's: klik hier


‘Het 2e leerjaar kreeg verschillende piratenopdrachten als uitdaging: schelpen onderzoeken en sorteren, een eigen bootje bouwen, een enge piraat tekenen, ... 

Met afvalmateriaal gingen de kinderen aan de slag tot ze een bootje verkregen dat bleef drijven. Nadien werd het bootje nog eens uitgetest op het water. Wat een hoop goede piraten zaten er in deze klas!’ (foto's: klik hier)


In 2015 nam onze school deel aan de BOF-wedstrijd (Beste Oma/Opa Forever) van de Gezinsbond. (foto's klik hier)

Uit alle inschrijvingen won onze school het BOF-beweegdorp. De kinderen en grootouders konden samen genieten van de verschillende spelletjes!’ 


 13 JUNI 2016: XAVIER IN HET 2e LEERJAAR
Het 2e leerjaar kreeg het bezoek van Xavier van De Kampioenen dankzij een gewonnen wedstrijd van Pleegzorg Vlaanderen. Hij kwam voorlezen uit een kinderboek 'Sammy krijgt pleegouders'. De kinderen en Xavier hebben ervan genoten!!!! (meer foto's: klik hier)


 29 mei 2016: TALENTENSCHOOLFEEST
'Ieder kind is een ster' luidde het moto van ons schoolfeest. Iedereen liet het beste van zichzelf zien. 
Ook willen we juf Marie-Paule nog bedanken voor de originele dansen die ze de kinderen aanleerde. 
Hier vinden jullie foto's van de kids van de lagere school.
  foto's: klik hier

MEI 2016: PLEEGZORG IN HET 2e LEERJAAR!
De kinderen leerden in de klas over pleegzorg. Ze bekenen animatiefilmpjes en nodigden een pleegmama uit om te interviewen. Ook zongen ze een pakkend, zelfgemaakt lied voor pleegmama Lies en overhandigden haar een pleegmoederdagcadeau, gekocht van de opbrengst van zelfgemaakte en zelfverkochte cupcakes. PLEEGZORG IS TOP!!! (meer foto's: klik hier - filmpje: klik hier)


UITNODIGING

De leerlingen van het tweede leerjaar nemen deel aan een wedstrijd en hebben jullie hulp nodig. Op maandag 9 mei geven zij om 15u20 een optreden aan de schoolpoort.Daarom willen we zoveel mogelijk mensen oproepen om te komen kijken naar hun optreden. Hiermee hopen we als winnaar uit de bus te komen.Dus…. hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Hopelijk tot dan!

TWEEDE LEERJAAR ZET PLEEGZORG IN DE KIJKER!!!

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160503_02273021/leerlingen-van-de-sint-jan-berchmansschool-zetten-pleegzorg-in-de-kijker


S.V.S sport en spel namiddag voor kinderen van de 1e graad op woensdag 16 maart te Heusden (meer foto's: klik hier)


‘NAAR HET TONEEL'  (foto's: klik hier)


De leerlingen van het tweede leerjaar hielden hun eigen toneelvoorstelling: Elmer en Vlinder. Elk kind kreeg een opdracht: regisseur, posterontwerper, lezer, persfotograaf, inkomkaartjes ontwerpen + scheuren, kleuters welkom heten, ... 
Na de generale repetitie, kwamen de kinderen van de derde kleuterklas een kijkje nemen. Het was geweldig! 
Nadien was er de diploma-uitreiking van de Toneelschool.’ 


 Naar de bieb van Heusden-Zolder: (meer foto's: klik hier)

Het 1ste leerjaar op bezoek bij Hekselien (Ann Melis).


SVS-Dans te Bolderberg (meer foto's: klik hier)

Op woensdag 17 februari namen er 7 kinderen van het 1e leerjaar deel aan de SVS-dans te Bolderberg. 2 leerlingen Hanne, en Dietse, van het 6e leerjaar zorgden voor extra begeleiding tijdens het dansen. Het was een leuke namiddag.


Broederlijk Delen in de kleuterklas (meer foto's: klik hier)

In de kleuter school hebben we samen met het eerste leerjaar gewerkt rond het project ' broederlijk delen'. Het thema is 'Eilin in Colombia


Knutselen 5de leerjaar (meer foto's: klik hier)

‘de lln van het 5de leerjaar hebben een leuke voormiddag gehad, ze hebben een lampje gemaakt en hebben hiervoor de juiste technieken moeten gebruiken.’ 


Carnaval 2016 (meer foto's: klik hier) - deel 2 (klik hier)


WK Veldrijden (meer foto's: klik hier)


Vogels in de winter 

De leerlingen van het tweede leerjaar werkten rond het thema: vogels in de winter.Ze leerden de verschillende delen van een vogel, soorten vogels en veren, ...In groepjes gingen ze nadien aan de slag om vetbollen te maken. De week daarna werd een melkbrik omgetoverd tot een voederhuisje. 
Smakelijk eten vogeltjes! (meer foto's: klik hier)


Het levend kerstspel in het 1ste lj. en de 3de kleuterklas (meer foto's: klik hier )


 Sinterklaas en de zwarte pieten bezochten onze school (meer foto's: klik hier - deel 2: klik hier)


 K3 ZOEKT K3!!!! 

De jury zit al klaar om de talenten op onze school te beoordelen! Zijn jullie al aan het repeteren? Op vrijdag 30 oktober is het zover. De talentenshow komt eraan! 
TOT DAN!


Talentenshow

De show 'Viversel zoekt talent' was een groot succes! Vele kinderen lieten hun talenten zien; zingen, dansen, voetballen, tekenen, turnoefeningen uitvoeren, springtouwen, ... De jury was zeer tevreden over de verschillende optredens. Nu kijken we uit naar de talentenzoektocht, hopelijk tot zaterdag! Meer foto's: klik hier


HALLOWEEN IN DE 1STE KLEUTERKLAS (foto's: klik hier)


HERFSTWANDELING KLEUTERS (foto's: klik hier)


 TEKENWEDSTRIJD SPORTRAAD
De sportraad organiseerde een tekenwedstrijd waarbij de kinderen van het 2e tot het 6e leerjaar een tekening mochten maken i.v.m. sport. Er werd gestemd door de leerkrachten en leden van de sportraad. Per klas werd een winnaar gekozen die dan ook een leuke prijs in ontvangst kon nemen. Alle deelnemers kregen een kleine attentie. Proficiat hiervoor!  Meer foto's: klik hier

 


 eerste kleuterklas : thema "talenten" (meer foto's: klik hier)


Week van het bos

Verschillende klassen bezochten deze week het bos. De leerlingen van het 1e en 3e leerjaar maakten een wandeling bij het domein van Soest. Zij kregen extra uitleg met een gids. Het vierde en eerste leerjaar gingen in de buurt van school op herfstwandeling. De kinderen gingen op zoek naar herfstvruchten, sporen van dieren, verschillende soorten bladeren. En ze ontdekten de lagen van de bodem. Het was een fijne leerrijke uitstap! Meer foto's: klik hier


Dag van de jeugdbeweging

Op vrijdag 23 oktober was het dag van de jeugdbeweging. De volgende kinderen hadden hun jeugdbewegingshemd, t-shirt en sjaaltje aan.  Bedankt om deze dag in de kijker te zetten! 


SPORTRAAD 2015-2016
Dit zijn de kinderen uit het zesde leerjaar van de sportraad 2015-2016. Zij organiseren allerlei sportactiviteiten op de speelplaats van de kleuters en lagere school: bv de limbo, kleuteranimatie, netbal, tekenwedstrijd, .... 


25 september 2015: Scholenveldloop Heusden-Zolder

 Onze school nam ook dit jaar weer deel aan de scholenveldloop. Ongeveer 2200 kinderen van alle basisscholen in onze gemeente namen deel. Iedereen liep die dag om ter snelst om de hoogste plaats te bemachtigen op het ereschavotje. Onze school presteerde weer enorm goed. We behaalden maar liefst 9 medailles !We willen alle kinderen proficiat wensen met hun sportieve prestatie ! Meer foto's: klik hier

 


 18 september 2015: Strapdag

Naar jaarlijkse gewoonte stapten of trapten weer duizenden kinderen en (groot)ouders naar school. Te voet of met de fiets naar school gaan, zorgt voor meer veiligheid op de schoolroute en aan de schoolpoort. De strapdag stimuleert kinderen en ouders om zich op een duurzame wijze te verplaatsen. Kinderen vinden het leuk en het is bovendien goed voor het milieu en de gezondheid. Ook dit jaar was iedereen weer in vorm. We willen iedere deelnemer hartelijk bedanken! Maar liefst 60 leerlingen kwamen met de fiets ,13 leerlingen met de step,24 leerlingen te voet en 13 leerlingen met het busje. We signaleerden nog ongeveer 35 auto’s op de parking. Meer foto's: klik hier

 


 Van 12 tot en met 20 september 2015 vond de zevende editie plaats van de "Week van de Sportclub". 

Hier een kiekje van onze sportieve kids!

 


 HET EERSTE LEERJAAR SCHOOLJAAR 2015-2016

 De directie, leerkrachten, schoolbestuur en ouderraad wensen jullie een tof en leerzaam schooljaar toe!!

meer foto's: klik hier       foto's deel 2: klik hierEerste schooldag 2015-2016 in de eerste kleuterklas

meer foto's: klik hierOnze wijkagent Danny kwam tijdens "De flitsweek" op bezoek in enkele klassen. Hij vertelde de leerlingen meer over het belang van zichtbaarheid in het verkeer.

Foto's : klik hier

Op 17 december kwamen Wouter en Wim van " Levende muziek" een voorstelling brengen in "De Vierseleer" Dit voor zowel de kleuters als de leerlingen van de lagere school. Ze brachten een vrolijke voorstelling vol muziek en leuke weetjes over het verkeer .

Foto's : klik hier

Op 23 januari werd een leuke verkiezing gehouden... Van elke klas werd een jongen en meisje gekozen die het meest zichtbaar gekleed waren. Het was een zeer leuke dag en de winnaars mochten een kleine prijs in ontvangst nemen. Bedankt allemaal om jullie zo goed zichtbaar te kleden !

Foto's : klik hier

Op 19 september nam onze school deel aan de "Strapdag". We kwamen al stappend of trappend naar school. De dag werd ingezet met een leuke dans op de speelplaats. Iedereen was voorzien van fluorescerende kledij.
De parking was die dag groot genoeg !!!!

Foto's : klik hier

 


 


 


 


 

Tuesday the 22nd - Free Joomla Template. Custom text here
Copyright -

©