Jaarthema - Het warmste jaar

Graag stellen we jullie het jaarthema voor: HET WARMSTE JAAR!!!

Op dinsdag hebben de kinderen oma José en oma Rosette ontmoet die samen naar het nieuws aan het kijken waren. Er werden beelden getoond van de problemen in de wereld: overstroming in Texas, armoede in België, kinderarbeid in Bolivia en Bangladesh,….. Oma en oma vonden dit toch zo erg dat ze aan de kinderen gevraagd hebben om hier samen iets aan te doen, om mekaar een warm hart toe te dragen.
De kinderen van het 4e, 5e en 6e leerjaar kregen de opdracht om een goed doel te zoeken waarvoor we als school iets kunnen betekenen. Na een namiddagje brainstormen kwam ‘Het Weyerke’uit de bus. We gaan proberen om hen pedagogisch en financieel een hart onder de riem te steken.

Wat hebben we de komende maanden gepland?

- een veiling waar iedereen kan bieden op allerlei items.
HIERVOOR HEBBEN WE JULLIE HULP NODIG
: We zijn op zoek naar waardevolle items: Bv. een gift van een bekende Vlaming, een uitstap, een etentje, een uitstekende wijn, een weekendje weg, hulp aan huis, … . Heeft u iets in de aanbieding of kent u iemand die iets wil schenken? Bezorg het ons vóór 1 november. De veiling zal online lopen van 06/11 t.e.m. 13/12. Verdere info hierover volgt nog.

- een koekenbak.
Elke klas is 1 week verantwoordelijk om lekkere dingen te verkopen tijdens de speeltijden. Dat kunnen koekjes, cake, cupcakes, popcakes, taart, wafels, ….. zijn die verkocht zullen worden aan 50c/stuk.
6e: 16/10 – 20/10                             3e: 20/11 – 24/11                            
5e: 23/10 – 27/10                             2e: 27/11 – 01/12                            
4e: 13/11 – 17/11                             1e en kleuterklassen: 16/12 (kerstmarkt)

- een kerstmarkt op zaterdag 16/12.
Iedereen is welkom op deze kerstmarkt waar elke klas kerstknutselwerkjes zal verkopen, er kerstliederen gezongen zullen worden door de kinderen, een hapje en drankje aangeboden wordt,… Kortom een gezellig maar vooral WARM samenzijn! Houd deze datum vooral vrij!!!

                                              

Strapdag 22/09/2017

Op vrijdag 22 september komen we te voet of met de fiets naar school

Beste (groot) ouders,

Onze school doet mee aan de jaarlijks STRAPDAG van het Octopusplan. Duizenden kinderen, leerkrachten, ouders en grootouders uit meer dan 1200 Vlaamse basisscholen komen op deze dag te voet, met de fiets, step, gocart,...naar school.

Onze school wil met deze campagne aandacht vragen voor de verkeersveiligheid in de schoolomgeving en wil kinderen en ouders stimuleren om wat vaker te voet of met de fiets naar school te komen. Zich duurzaam verplaatsen zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Strappen is bovendien goed voor het milieu, voor de gezondheid en de zelfontplooiing van jezelf en je kind.

De Strapdag gaat door op vrijdag 22 september. Kom op deze dag samen met je (klein)kind te voet of met de fiets naar school en ontdek de leuke aspecten ervan. Een wekelijkse strapdag inplannen kan een mooi streefdoel zijn.

De kinderen van 3 + 4 + 5 + 6 krijgen de kans, om een rondje op het circuit van Terlaemen te rijden.                                                                                                      Wat moet je die dag meebrengen:

FIETS-FLUOHESJE-EVENTUEEL EEN FIETSHELM EN EEN LUNCHPAKKET

VOOR THUIS : Doe mee aan de strapwedstrijd

Ga je al strappend met je kind naar school, kennen jullie het straplied en-dansje uit het hoofd of heb je een leuke Octopus geknutseld thuis? Maak een leuke foto of een tof strapfilmpje van jullie strapavontuur en post het via www.octopusplan.info onder de knop wedstrijd. Er zijn leuke verkeersprijzen te winnen.

Tot straps!

Het  strapteam

Heksentocht 2016

HEKSENTOCHT 19/11/2016

 

28/09/'16: BEZOEK BOER KOENE EN FLORIS

‘De kleutertjes hebben boer Koene en boer Floris hartelijk ontvangen. De knutselwerkjes werden getoond en de 2 boeren leerden een leuk lied aan.’

FOTO'S: Klik hier


‘Boer Koene en boer Floris waren erg onder de indruk van alle alvermannetjes die de kinderen knutselden. Kijk maar naar de prachtige resultaten!’

FOTO'S: klik hier


Boer Koene en boer Floris zijn hun moeder kwijt! Zij is op de vlucht omdat ze beticht wordt van hekserij!!! 

*FOTO'S: klik hier

*Filmpje YOU TUBE: klik hier

schooljaar 2016-2017

Sint ontvangt kinderen in de kerk van Viversel (foto's: klik hier)

Sinterklaas bezocht samen met zijn Pieten de kinderen van de baisschool Sint Jan Berchmans in Viversel. Maar de Sint had daarvoor deze keer niet de speelplaats uitgekozen maar het mooie decor van de kerk. En daar kwam de heilige man in zijn prachtige kleed pas helemaal tot zijn recht, en het plezier van de kinderen was er niet minder om. Ook dat van die Pieten niet, van wie één zich aan het orgel zette en ook de dirigentpiet begeleidde de kinderen terwijl die luidkeels voor de Sint zongen.


 ZATERDAG 19/11/2016: HEKSENTOCHT  (meer info: klik hierUpdate 05/11/2016


STRAPDAG IN VIVERSEL  (foto's: klik hier)

Op 16 september 2016 nam de Sint-Jan Berchmansschool in Viversel deel aan de strapdag (stappen/trappen). Weinig auto's, veel voetgangers en fietsen, fluohesjes, steps, ... zorgden voor een geweldige en kleurrijke dag! Er werd ook gezongen en gedanst op een straplied. 

De school neemt ook deel aan de strapwedstrijd waarmee ze leuke prijzen kunnen winnen. hiervoor maakten ze een geweldig filmpje waarin alle activiteiten van de hele dag getoond worden. Hiervoor hebben ze veel stemmen nodig. Via de link kan u het filmpje bekijken en natuurlijk stemmen. Helpen jullie ons zodat we als winnaar uit de bus komen? De kleuters en kinderen van de lagere school danken jullie al bij voorbaat!!! DOEN!!!!

  https://premium.easypromosapp.com/voteme/310758/624406669

Stem op deze inzending - strapwedstrijd #strapdag2016

premium.easypromosapp.com

Stem op deze inzending - strapwedstrijd #strapdag2016

1 september 2016: eerste schooldag (meer foto's: klik hier)

Flitsbrief voor de ouders

 

Kom goed zichtbaar te voet of met de fiets naar school tussen herfst en krokus!

 

Beste (groot) ouders,

Onze school is lid van het Octopusplan. Als Octopusschool doen we mee aan de campagnes van het Octopusplan. In september vond de STRAPDAG (stappen en trappen naar school) plaats en in het najaar doen we mee aan de FLITS campagne.

In de winterperiode verdubbelt het aantal autoverplaatsingen. FLITS stimuleert om ook in de winter te voet of met de fiets naar school te komen, met extra aandacht voor zichtbaarheid en veiligheid (fluohesje aan, fietslicht aan, helm op,…)

In elke klas hangt een grote spaarposter waarop elke leerling zijn/haar eigen spaarkaartje kleeft. Tussen de herfst- en de krokusvakantie doen we 10 prikacties aan de schoolpoort. Leerlingen die goed zichtbaar naar school komen, ontvangen een stempel en krijgen een stickertje in de klas dat ze zelf op het spaarkaartje kleven. Volle spaarkaarten leveren een beloning op.

We vragen de (groot)ouders om zelf ook het goede voorbeeld te geven aan uw (klein)kind. Tracht een keer meer te voet of met de fiets te komen. Draag ook zelf een fluohesje en zorg voor een goed werkend fietslicht.

Doorheen Vlaanderen zullen enkele FLITSTEAMS ’s ochtends beloningen uitdelen aan kinderen die goed zichtbaar te voet of met de fiets op weg zijn naar school. De planning staat binnenkort online. Het Octopusplan doet elk jaar een oproep voor vrijwilligers voor de FLITSTEAMS, misschien is het wel iets voor u. Alle informatie staat op de website (
www.octopusverkeersland.be).

We gaan FLITSEND van start na de herfstvakantie! 
De directie en leerkrachtenThursday the 19th - Free Joomla Template. Custom text here
Copyright -

©