Mededelingen februari 2018

Afdrukken
Categorie: Ongecategoriseerd
Publicatiedatum Geschreven door Super User

Bewegingsopvoeding

- dinsdag: 3 – 4 – 5 – 6

- woensdag: 1 – 2 – 3 – 4

- donderdag: 6 – 5 – 1 – 2

Kleuterturnen

Maandag- en dinsdagvoormiddag

Zwemmen

- maandag 5 februari 2018: eerste en zesde leerjaar

- maandag 19 februari 2018: tweede, derde en vierde leerjaar

- maandag 26 februari 2018: eerste, vijfde leerjaar en derde kleuterklas

Verlof

Maandag    12 februari tot en met zondag 18 februari: krokusvakantie

Woensdag  14 maart: lokale verlofdag

Maandag    2 april tot en met zondag 15 april: paasvakantie

Activiteiten

Donderdag 02.02: instap kleuters

Donderdag 02.02: flits-fluodag

Dinsdag      06.02: 5° leerjaar voormiddag veiligheid internet

Dinsdag      06.02: 1° en 5° leerjaar namiddag vaccinatie

Dinsdag      06.02: dikke truiendag

Woensdag  07.02: gekke haren dag / gekke schoenen dag

Donderdag 08.02: 1° leerjaar voormiddag bezoek bib

Vrijdag         09.02: carnavalstoet

Maandag    19.02 tot en met vrijdag 2 maart: inschrijvingsperiode voor kinderen die al een broer of zus op school hebben.

Maandag    19.02: 2° kleuterklas en 3° kleuterklas voormiddag: Rollebolle

Maandag    19.02: 5° leerjaar medisch onderzoek in de lokalen van het Rode Kruis. We vertrekken om 8u40. De leerlingen nemen hun lunchpakket mee.

Woensdag  21.02: 1° en 2° leerjaar namiddag danshappening te Bolderberg

ZONDAG    25.02: EETDAG

Flits-Fluodag

Voor de tweede opdracht staat er een Flits-Fluodag op het programma. Dit zal doorgaan op vrijdag 2 februari 2018. Probeer zoveel mogelijk fluo te dragen:

Een felle pruik, fluoverf voor gezicht en haar, fluohesjes, fluo-schoenen, …

Uit elke klas wordt één miss en mister fluo gekozen.

Iedereen die deelneemt ontvangt sticker 4 op zijn stickerkaart. Als alle stickers verzameld zijn kan je een gepersonaliseerd Flitshesje winnen.

Hartelijke groeten, het Flits Team

Dikke truiendag 6 februari

Door verstandig om te springen met energie kunnen we de uitstoot van broeikasgassen heel wat doen afnemen! Eén graadje Celsius en een dikkere trui… we merken amper het verschil, maar ons energieverbruik en de stookkosten zijn aanzienlijk lager.

Op dikke truiendag wordt de verwarming een graadje lager gezet. De leerlingen dragen symbolisch een dikke trui. Zonder enige moeite kunnen we de CO2-uitstoot en stookkosten met 7% verminderen. We starten met een opwarming op de speelplaats. Iedereen krijgt tijdens de speeltijd een heerlijke tas warme soep, geschonken door de ouderraad.

Gekke haren / gekke schoenen dag 7 februari

In het kader van de carnavalsweek organiseert onze school, op initiatief van de ouderraad, een gekke haren dag en/of een gekke schoenendag. Dus iedereen die wil (niemand is verplicht) mag tijdens deze voormiddag gekke schoenen dragen en/of iets creatiefs met de haren doen. De confetti, … brengen we wel nog niet mee naar de school, die bewaren we voor vrijdag.

Carnaval

Op vrijdag 9 februari om 13u15 organiseert de school onze jaarlijkse carnavalstoet! Alle kinderen verkleden zich. We willen benadrukken dat hiervoor geen dure kleren moeten gekocht worden. De mooist verklede kinderen zijn meestal diegenen die op een creatieve manier zelf iets in elkaar geknutseld hebben! Spuitbussen zijn verboden. Confetti, slingers, … mogen wel.  (niet in de klassen en/of gangen!) Ouders die confetti, snoepjes, stickers, … hebben om uit te gooien, mogen dit op voorhand aan de leerkrachten bezorgen.

Het is ook heel leuk als er veel mensen aan de kant van de weg staan. Daarom een oproep aan alle supporters : “Kom dit leuke spektakel aanschouwen!!”

De route die we afleggen onder politiebegeleiding: School – St.-Quirinusstraat – Veldstraat – kanaal – Laarstraat – Kerkstraat – Pastoor Douvenstraat – Laagland – Middenweg – Pleinstraat – Borgveld – Westlaan – Pleinstraat – Gildenstraat – St.-Quirinusstraat – school.

Terug op school krijgen de kinderen pannenkoeken en chocomelk.

Bij slecht weer, zal de route van de stoet worden ingekort.

Rollebolle

Op maandag 19 februari gaan de kleuters van de 2de en 3de kleuterklas Rollebolle in de sporthal van Lummen. Dit is een organisatie van de Stichting Vlaamse Schoolsport. SVS stimuleert de sportbeoefening bij alle leerlingen, ongeacht hun bekwaamheid. In Rollebolle doorlopen de kleuters samen met de juf 10 speelhoeken met aantrekkelijk en uitnodigend materiaal.

De kleuters komen in sportkledij en dragen schoenen met kleurvaste zolen (of nemen hun turnpantoffels mee). We voorzien water om de grote dorsten te lessen!

Prijs: € 6 (incl. bus) wordt gefactureerd.!

Gelieve uw kleuter om 8u25 naar de school te brengen zodat we tijdig kunnen vertrekken. 

Sunday the 25th - Free Joomla Template. Custom text here
Copyright -

©