Archief school 2017-2018

Sportklassen Genk 3de + 4de leerjaar (meer foto's: klik hier)

Zeeklassen 2018 

 

  Foto's dag 1 : klik hier  

Foto's dag 2 : klik hier

Foto's dag 3 : klik hier

Foto's dag 4 : klik hier

Foto's dag 5 : klik kier

Ondanks het slechte weer was het toch een hele fijne week. Bedankt allemaal voor jullie enthousiasme, inzet en doorzettingsvermogen!
Wie graag de originele foto’s wil, kan deze op een stick laten zetten. De leerlingen van het 6de krijgen tijdens de proclamatie sowieso alle foto’s op een stick mee naar huis.

Juf. Myriam


meer info: klik hier


Flitsbrief voor de ouders (2) : vrijdag 27 oktober 2017 (klik hier)


vrijdag 13 oktober 2017: Herfstwandeling kleuters  (foto's: klik hier)


Graag stellen we jullie het jaarthema voor: HET WARMSTE JAAR!!!

 meer info: klik hier


22/09/2017 - strapdag - meer info: klik hier

 

Zoals jullie al weten doet onze school mee aan het strap-project.We moedigen iedereen aan om al stappend en trappend naar school te komen.Via onderstaande link kunnen jullie een filmpje zien van wat we allemaal gedaan hebben op de strap-dag. Jullie kunnen ook stemmen op dat filmpje zodat we leuke prijzen winnen. De eerste 10 scholen vallen in de prijzen. We staan nu op de 7de plaats van de 120 inzendingen.De eerste plaats wint een theatervoorstelling.Vorig jaar hebben we een schoolreis met vervoer gewonnen voor 1 klas. We hebben deze prijs toen verdeeld over verschillende klassen zodat voor iedereen de schoolreis wat goedkoper werd.STEMMEN IS DUS DE BOODSCHAP!!!!! 

https://premium.easypromosapp.com/voteme/815169/627894197


Kerstmarkt 16/12/2017

Op 16 december vanaf 17u organiseren wij een Kerstmarktop de speelplaats van de lagere school.

In bijlage vindt u de uitnodiging. Er zal een zangkoor zijn, een jeugdorkest, DE KERSTMAN, ons SJB-kinderkoor, kerstfilms, een vuurspuwer, .... IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM!!!

Tussen 17 en 18u hebben de ouders/familie voorrang om de knutselwerkjes van uw kind te kopen. Na 18u mag iedereen kopen wat nog in de aanbieding is. Moest u er toch niet geraken voor 18u kan u dit melden aan de klasleerkracht zodat zij/hij iets aan de kant houdt.

De kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar zorgen dan voor de koekenbak. Zij krijgen hierover nog een briefje mee.

Ook is er hot-dog en soep te koop. Een bestelbriefje hiervoor wordt volgende week meegegeven zodat wij een idee hebben van wat we moeten voorzien.

Alle kinderen die in fluohesje/al (s)trappend/met zaklamp naar de kerstmarkt komen, krijgen in de klas voor de flitsactie een 2e sticker als beloning. Zorg dat je gezien wordt!

Ook loopt onze Facebookveiling t.v.v. 't Weyerke af op maandag 11 december om 21u stipt. (21u01 is te laat) Enkel wie Facebook heeft, kan een bod uitbrengen. Wie graag wil bieden en geen Facebook heeft, kent altijd wel iemand die dit wel heeft. Er staan ideale kerstgeschenken tussen voor kinderen,dames en heren. (prosecco/wijn/gin-pakketten, springkastelen, Juwelen Victoria, waterpijplounge, uitstap Bastogne, FC De Kampioenen, sauna's, kappers, eetbonnen, vliegtuigrit, Molenheide, Cyclocross 26/12, zwembad terlaemen, racen op het circuit, Urbanus, Racing Genk, STVV, tv-beugels, kunstwerk, optreden winnaar The Voice 2012, gesigneerde LP Bazart, strijkbeurt, Tupperware, leerbegeleiding, allerlei, ...)

U kan ook vrienden uitnodigen om lid te worden van de veilingpagina. (er staat een knop 'LEDEN TOEVOEGEN') Hoe meer zielen, hoe meer biedingen! Hier nog even de link naar de veilingpagina. Om de veilingfoto's in zijn geheel te zien, klikt u eerst op 'foto's' en daarna op 'albums'. Zo kan u het album openen waar u alle foto's kan zien en aanklikken voor meer info.

https://www.facebook.com/groups/1940024982919052/

Strapdag 22/09/2017

Op vrijdag 22 september komen we te voet of met de fiets naar school

Beste (groot) ouders,

Onze school doet mee aan de jaarlijks STRAPDAG van het Octopusplan. Duizenden kinderen, leerkrachten, ouders en grootouders uit meer dan 1200 Vlaamse basisscholen komen op deze dag te voet, met de fiets, step, gocart,...naar school.

Onze school wil met deze campagne aandacht vragen voor de verkeersveiligheid in de schoolomgeving en wil kinderen en ouders stimuleren om wat vaker te voet of met de fiets naar school te komen. Zich duurzaam verplaatsen zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Strappen is bovendien goed voor het milieu, voor de gezondheid en de zelfontplooiing van jezelf en je kind.

De Strapdag gaat door op vrijdag 22 september. Kom op deze dag samen met je (klein)kind te voet of met de fiets naar school en ontdek de leuke aspecten ervan. Een wekelijkse strapdag inplannen kan een mooi streefdoel zijn.

De kinderen van 3 + 4 + 5 + 6 krijgen de kans, om een rondje op het circuit van Terlaemen te rijden.                                                                                                      Wat moet je die dag meebrengen:

FIETS-FLUOHESJE-EVENTUEEL EEN FIETSHELM EN EEN LUNCHPAKKET

VOOR THUIS : Doe mee aan de strapwedstrijd

Ga je al strappend met je kind naar school, kennen jullie het straplied en-dansje uit het hoofd of heb je een leuke Octopus geknutseld thuis? Maak een leuke foto of een tof strapfilmpje van jullie strapavontuur en post het via www.octopusplan.info onder de knop wedstrijd. Er zijn leuke verkeersprijzen te winnen.

Tot straps!

Het  strapteam

Jaarthema - Het warmste jaar

Graag stellen we jullie het jaarthema voor: HET WARMSTE JAAR!!!

Op dinsdag hebben de kinderen oma José en oma Rosette ontmoet die samen naar het nieuws aan het kijken waren. Er werden beelden getoond van de problemen in de wereld: overstroming in Texas, armoede in België, kinderarbeid in Bolivia en Bangladesh,….. Oma en oma vonden dit toch zo erg dat ze aan de kinderen gevraagd hebben om hier samen iets aan te doen, om mekaar een warm hart toe te dragen.
De kinderen van het 4e, 5e en 6e leerjaar kregen de opdracht om een goed doel te zoeken waarvoor we als school iets kunnen betekenen. Na een namiddagje brainstormen kwam ‘Het Weyerke’uit de bus. We gaan proberen om hen pedagogisch en financieel een hart onder de riem te steken.

Wat hebben we de komende maanden gepland?

- een veiling waar iedereen kan bieden op allerlei items.
HIERVOOR HEBBEN WE JULLIE HULP NODIG
: We zijn op zoek naar waardevolle items: Bv. een gift van een bekende Vlaming, een uitstap, een etentje, een uitstekende wijn, een weekendje weg, hulp aan huis, … . Heeft u iets in de aanbieding of kent u iemand die iets wil schenken? Bezorg het ons vóór 1 november. De veiling zal online lopen van 06/11 t.e.m. 13/12. Verdere info hierover volgt nog.

- een koekenbak.
Elke klas is 1 week verantwoordelijk om lekkere dingen te verkopen tijdens de speeltijden. Dat kunnen koekjes, cake, cupcakes, popcakes, taart, wafels, ….. zijn die verkocht zullen worden aan 50c/stuk.
6e: 16/10 – 20/10                             3e: 20/11 – 24/11                            
5e: 23/10 – 27/10                             2e: 27/11 – 01/12                            
4e: 13/11 – 17/11                             1e en kleuterklassen: 16/12 (kerstmarkt)

- een kerstmarkt op zaterdag 16/12.
Iedereen is welkom op deze kerstmarkt waar elke klas kerstknutselwerkjes zal verkopen, er kerstliederen gezongen zullen worden door de kinderen, een hapje en drankje aangeboden wordt,… Kortom een gezellig maar vooral WARM samenzijn! Houd deze datum vooral vrij!!!

                                              

schooljaar 2016-2017

Sint ontvangt kinderen in de kerk van Viversel (foto's: klik hier)

Sinterklaas bezocht samen met zijn Pieten de kinderen van de baisschool Sint Jan Berchmans in Viversel. Maar de Sint had daarvoor deze keer niet de speelplaats uitgekozen maar het mooie decor van de kerk. En daar kwam de heilige man in zijn prachtige kleed pas helemaal tot zijn recht, en het plezier van de kinderen was er niet minder om. Ook dat van die Pieten niet, van wie één zich aan het orgel zette en ook de dirigentpiet begeleidde de kinderen terwijl die luidkeels voor de Sint zongen.


 ZATERDAG 19/11/2016: HEKSENTOCHT  (meer info: klik hierUpdate 05/11/2016


STRAPDAG IN VIVERSEL  (foto's: klik hier)

Op 16 september 2016 nam de Sint-Jan Berchmansschool in Viversel deel aan de strapdag (stappen/trappen). Weinig auto's, veel voetgangers en fietsen, fluohesjes, steps, ... zorgden voor een geweldige en kleurrijke dag! Er werd ook gezongen en gedanst op een straplied. 

De school neemt ook deel aan de strapwedstrijd waarmee ze leuke prijzen kunnen winnen. hiervoor maakten ze een geweldig filmpje waarin alle activiteiten van de hele dag getoond worden. Hiervoor hebben ze veel stemmen nodig. Via de link kan u het filmpje bekijken en natuurlijk stemmen. Helpen jullie ons zodat we als winnaar uit de bus komen? De kleuters en kinderen van de lagere school danken jullie al bij voorbaat!!! DOEN!!!!

  https://premium.easypromosapp.com/voteme/310758/624406669

Stem op deze inzending - strapwedstrijd #strapdag2016

premium.easypromosapp.com

Stem op deze inzending - strapwedstrijd #strapdag2016

1 september 2016: eerste schooldag (meer foto's: klik hier)

Friday the 12th - Free Joomla Template. Custom text here
Copyright -

©